020-364040 [email protected]

Det är en tidigt morgon vid ett av Göteborgs största klottersaneringsföretag.

– Klottersanering i Göteborg

Klockan är strax före sju och det lyder febril aktivitet i och utanför garaget och lokalerna i Västra Frölundasom ligger i utkanten av Göteborg.

Klottersaneringsfordonen fylls upp och kompletteras med saneringsprodukter som kan behövas för att klara en hel dags olika uppdrag inom klottersanering. Det är god stämning, de olika klottersanerarna och specialrengörarna munhuggs hjärtligt och hjälps åt att komma iordning.

Idag har jag fått möjligheten att åka med en av våra klottersaneringstekniker som heter Wiktor.

Först kanske jag ska presentera mig själv. Jag heter Kristian Skibdal och jag arbetade under många år på -90 talet och början av 2000talet med klottersanering över hela Sverige, idag så är jag ledare för Sveriges största kedja  av klottersaneringsföretag. Så idag blir det tillbaka till rötterna så att säga för att handgripligt sanera klotter igen, så som det var under många år av mitt liv tidigare.

 

Wiktor – en klottersanerare i Göteborg.

Wiktor som arbetar i vårt Göteborgskotor sedan ca 18 månader är en riktigt duktig klottersanerare.

Han har ett stort intresse för yrket och är mån om att varje klottersaneringsuppdrag ska bli så bra som möjligt. Inte minst så imponeras jag av hans trevliga sätt med våra kunder och dem som gärna vill prata med oss när vi är ute och klottersanerar.

Innan Wiktor kom till oss så har han provat olika yrken, han har arbetat i fabrik, arbetat med persienner och markiser samt kört transporter för Post-Nord.

Familjen som består av fru och tre barn ligger honom nära om hjärtat och han är en såndär varm person som är lätt att gilla.

Det bästa med arbetet som klottersanerare tycker Wiktor är friheten, att man får vara ute och träffar många olika människor. Arbetet som klottersanerare vid kontoret i Göteborg är omväxlande, den ena dagen liknar inte den andra.

Dagens första klottersaneringsuppdrag.

07:02, dagens första uppdrag kvitteras i IT systemet, informationsmailet till vår kund. Klottersaneringsbilen med Wiktor och mig rullar iväg mot det första uppdraget för dagen. Här är det någon som klottrat på stödmuren till ett parkeringsgarage samt inne i en hiss från parkeringsplan och till butikerna.

Med van hand styr Wiktor vårt fordon genom Göteborgs trafik som börjar tillta. Vi pratar om hur helgen har varit,

Vi åker ut på dagens första klottersaneringsuppdrag 07:02

– morgonkylan ligger kvar, det är en typisk höstdag som startar.

Klotter väcker känslor

Sällan när man arbetar ute på fältet så får man så många glada tillrop och människor som vill prata med en som när man sanerar klotter.

De absolut flesta tycker att det är ett otyg med klotter och förstörelse. Många tackar oss för att vi tar bort klottret och gör fint. Göteborgarna är nog de trevligaste människorna att möta, många har ett trevligt ord att säga, det värmer.

Naturligtvis kan det ibland kännas lite som ett tröstlöst arbete när vi får återkomma ofta till samma ställe för att bekämpa bort klottret.

Behöver du hjälp med klottersanering i Göteborg. Ring oss på 020-364040 eller skicka ett meddelande

1 + 1 =

Nåväl, det första klottersaneringsuppdraget för dagen.

Någon har klottrat ett långt klotter ”en tagg” längs stödmuren på parkeringen så att alla som kommer upp på parkeringen inte kan undå att se det. Man förstår att butiksinnehavarna inte är så glada för att ha det där sittande där.

Det här är en typisk plats där klotter kan tänkas uppkomma, dagtid så kommer massor av människor att se klottret, men nattetid så är området helt tomt och övergivet så att klottraren kan arbeta ostört och med minsta risk för upptäckt eller att åka fast.

”Klottrare är i allmänhet fega krakar som gör sitt bästa för att inte åka fast, men ändå maximera exponeringen av sitt klottrande”

 

Vi passade på att göra lite utvecklingsarbete, en fältstudie.

För oss på Klotterkonsulten AKS så är det viktigt att alltid göra riktigt, riktigt bra tjänster. För att kunna göra det så behöver vi rätt verktyd och produkter så att slut-tjänsten blir bästa möjliga.

Utveckling är därför en viktigt del av vår verksamhet. Idag passade vi på att utvärdera en klotterborttagare som vi precis utvecklat, på det här klottret kunde vi verkligen göra en bra studie i kylig väderlek. Det visade sig att vi, ialla fall på just det här klottret uppfunnit en mycket mer effektiv produkt än den vi tidigare haft tillgång till.

Klottersanering innebär ju hela tiden att vi ligger steget efter klottrarna och deras påhittighet iform av vilka färger de använder och på olika underlag. Utveckling är därför en nödvändighet om man ska kunna göra bästa resultat.

Nästa uppdrag var att klottersanera en hiss som råkat ut för vandaler.

Nedan så kan ni se bilder på hur det såg ut, naturlivis kan man inte ha klotter i hissen, det ger en negativ signal till den som ska använda hissen.

Dessutom så riskerar fastighetsägaren att det blir annan form av negativa saker som sker iform av ytterligare skadegörelse eller sabbotage om man låter det stå oåtgärdat. Tyvärr hade någon eldat på displayen till våningsvisaren, så den gick inte att rädda helt.

När vi är klara med all klottersanering så kvitterar Wiktor av i IT systemet att vi gjort det vi skall och vad som gått åt iform av tid och material, bilderna laddas upp så att kunden direkt kan se att arbetet är klart och hur resultatet blev.

Vidare på vår runda i Göteborg.

Nu är det dags för rondering av några fastigheter som vi sköter i Göteborgs innerstad. Wiktor kvitterar av arbetsordern i IT systeme och vi rullar iväg till in mot citykärnan.

Vi ronderar en mängd fastigheter som kollas av från klotter och vi tar bort lite småklotter här och där, Wiktor pekar ut var det brukar bli mycket klotter på de olika husen vi passerar. Det märks att han är stolt över att vara en dela av att hålla den här stadsdelen fri från klotter.

Vi passerar kyrkor, matvaruaffärer, olika fastighetsbolags hus, bostadrättsföreningar mm mm. Efter att vi snirklat oss genom de olika ”Långgatorna” så är det dags för en fikapaus. Den här gången fick det bli på Seven Eleven, svart kaffe och kanelbulle, Göteborg har ljusnat och de flesta människor har hunnit till jobbet vid det här laget.

Vi pratar om olika typer av svåra klotter att ta bort, trix som vi lärt oss med åren och vad som kommer mera i framtiden inom vår bransch, vi pratade om barn och samhället. Ja ni vet, de vanliga kaffesnacket.

Nåväl, nu vidare på vårt uppdrag att klottersanera Göteborg.

Någon har klottrat på entrén till en blombutik, Wiktors uppdrag blir att befria butiken från klotter.

Fina äldelträspaneler som är lackade är tyvärr ofta måltavlor för klotter också.

Den här gången så har någon skrivit sin tagg precis vid entrén till butiken, det gör förståss buksinnehavaren både ledsen och besviken. En helt onödig kostnad för en småföretagare som kämpar för att hålla igång sin rörelse och skapa bra upplevelser för alla sina kunder.

Nu är ialla fall Josefin fri från klotter på sin lilla blombutik och vi hoppas att hon slipper mera av den sorten i framtiden.

Samtidigt så upptäckte vi mera klotter på fastigheterna runt omkring.

Fastigheterna runt omkring blombutiken har vår klotterförsäkring ”Trygg” som innebär att vi ska ta bort klotter inom 36 timmar från anmälan, men eftersom vi nu redan var på plats så tog vi naturligtvis bort klottret direkt.

Det brukar alltid vara uppskattat av våra kunder när klottret försvinner redan innan de ens själva upptäckt det och att kunden bara får en arbetsrapport om vad som gjorts, helt utan kostnad. Klotterförsäkringen kommer med en månadsavgift som täcker allt för arbetets genomförande, det fins alltså inga självrisker eller dylikt.

Här kan du läsa mer om: Klotterförsäkring i Göteborg

 

Då var det dags för den sista klottersaneringen för dagen.

Någon har klottrat på ”Nya Varvet” som behöver tas bort. En tagg har satts på en plastmålad fasad och den skall bort så snabbt som möjligt. Akrylatbaserat klotter, på en akrylatmålad vägg är alltid lite klurigt, men det gick bra den här gången också.

Ja, såhär kan en dag för en saneringstekniker i Göteborg vara när han är ute och sanerar klotter, jag tackar Wiktor för en fin dag ute på fältet igen och för god handledning.

Om du vill läsa mer om klottersanering så kan du göra det här: Klottersanering Göteborg

Du kan alltid ringa oss på 020-364040 eller nå oss via mail [email protected]

 

Här kan du se några bilder från våra saneringar av klotter i Göteborg.