020-364040 [email protected]

Klottersanering

– vi är experter på fasader

Kunskap skyddar din fasad vid sanering

Få aktörer har den bakgrund som vi bedömer vara nödvändiga för att genomföra klottersaneringar på ett korrekt sätt. Klotterkonsulten AKS AB har en gedigen bakgrund inom bygg- och anläggningsbranschen med specialisering på byggnadskonstruktion, byggnadsmaterial, fasader och murverk. Lösningen för klottraren blir att hitta en annan plats att klottra på.

Analys

Varje enskild klottersanering bör starta med en noggrann analys av situationen och eventuella risker i syfte att fatta rätt beslut om vilken metod som skall användas. Du som inköpare av saneringstjänster bör vara säker att den entreprenör du anlitar är lämplig. Snabb sanering minskar klottrarens motivation. Produktblad klottersanering

Anlita en kunnig klottersanerare! En som vet hur din fasad är konstruerad. Materialsammansättningen i byggmaterial som används i fasader är noggrant framtagen för att fungera som ett skal som effektivt skyddar din fastighet. Ett skydd som det inte bör experimenteras med överhuvudtaget.
Kristian Skibdal

VD, Klotterkonsulten AKS

Traditionell klottersanering (kemisk klottersanering)

Kemisk klottersanering är metoden som förmodligen är den som du oftast sett någon klottersanerare utföra innebär att vi genom olika klotterborttagare gör att klotterfärgen går att spola bort.

Det kan låta miljöfarligt med kemisk klottersanering, det är det faktiskt inte. Produkterna som används av oss på Klotterkonsulten vid kemisk klottersanering är fullständigt miljöanpassade och biologiskt nedbrytbara. Vi använder endast leverantörer som står under kemikalieinspektionens kontroll och som har en miljö och kvalitetspolicy som ansluter till vår egen. Miljövänliga saneringsmetoder ställer lite mera krav på utföraren men är faktiskt effektivare och skonsammare mot underlaget än de gamla miljövidriga medlen.

Fördelar för dig med traditionell klottersanering:

 • Skonsamt mot underlaget (rätt utfört)
 • Billigt
 • Miljövänligt
 • Kan ta bort skuggor djupt ur underlaget

Annat att tänka på:

 • Svårt att utföra vid stark kyla
 • Inomhus är det framför allt handsanering som görs
 • Kan lukta en del.

Mekanisk klottersanering (blästring av klotter)

Mekanisk klottersanering innebär framförallt borttagning av klotter med hjälp av blästring. För att få minsta möjliga slitage på underlaget använder vi specialtillverkade blästrar. För snabb och grov avverkning använder vi traditionella torr – och våt blästrar. Beroende på vad som skall tas bort samt typ av underlag så kan blästring vara det bästa. Innan klottersaneringen görs en analys som talar om vilken metod som är lämpligast. Vi har lagt stor vikt vid att införskaffa maskinell utrustning och utbildning till våra sanerare som tillåter oss att utföra blästring. Därför kan vi alltid erbjuda kunden den lämpligaste lösningen för uppdraget.

Fördelar med mekanisk klottersanering

 • Snabb sanering
 • Effektivt – klottret försvinner alltid
 • Miljövänligt

Att vara uppmärksam på när det gäller mekanisk klottersanering:

 • Högre slitage på underlaget än traditionell klottersanering
 • Startkostnaden är dyrare
 • Oljud – blästring låter högt

Schrachitti

Klotter genom repning och ristning i glas, kallas ofta för schrachitti. Ristningarna och reporna eller syraetsningarna bildar taggen som klottraren vill skall synas. En variant är syraetsning. Vätefloursyra eller amoniumbiflourid blandas i färg och klottras på glasytor så att glaset etsas. När färgen avlägsnas så har syrorna förevigat klottret i glasytan.

Lösningen som vi, ett av få företag i norden, kan erbjuda går ut på att vi polerar befintlig glasruta med en speciell metod så att skadan försvinner och blir osynlig. Metoden lämpar sig bäst på dyrare glaspartier och där det är bökigt att byta ut glasen. En sanering av repade glas brukar kosta ett par procent av kostnaden för byte.

Fördelar för dig med glas-slipning:

 • Räddar dyra glasbyten
 • Slipp stöket med att vara utan fönster en tid
 • Slipp tömma butik/skyltfönster för hantverkarna

Kombineras med fördel med repskyddsfilm för framtida behov.

gör det själv-kit för klotter

Gör-det-själv-klottersanerings-kit

Vi har tagit fram ett gds-kitt för vaktmästare, restauranger, skolor och bostadsföreningar etc. Nu finns möjligheten att spara åtskilliga summor pengar genom att ta hand om de mindre problemen själv. Denna hink innehåller det ni behöver för enklare klottersaneringar. Innehåll:

 • 1l AKS Tuschborttagare
 • 1l AKS Sprayborttagare
 • 1 vattenflaska för neutralisering
 • 10st hårda skurnylondukar
 • 10st mjuka frottétrasor
 • Skyddshandskar samt spraypistoler för flaskorna
 • Naturligtvis får ni även rådgivande instruktioner för hur ni skall använda produkterna.

Klottersanering via klättring

Vi är förmodligen det enda företaget i norden som kan erbjuda professionell klottersanering via klättring, eller sk rope access. För att kunna tillgodose våra kunders behov på bästa sätt och göra saneringar så ekonomiska som möjligt så har företaget satsat på att erbjuda denna specialtjänst inom klottersanering.Vi har vidareutbildat erfarna klottersanerare för att kunna arbeta på ställen där man endast kan komma åt via klättring.

Ibland är det omöjligt att komma åt att sanera på ett säkert sätt utan orimligt höga kostnader för liftar eller ställningsbyggnationer, då passar det bra att utföra arbetet via klättring. Genom att klättra till saneringsstället så kan vi minska kostnaderna och olägenheterna som annars lätt uppstår vid liftarbete eller resning av byggnaddsställningar.

klottersanering via klättring

Nedladdning produktblad

Klotterkonsulten erbjuder tjänster inom många områden. Du kan läsa om alla våra tjänster i vår allmänna broschyr om Klotterkonsulten AKS.

Vi kan bland annat hjälpa dig med att sanera klotter på din fastighet. För att läsa mer om klottersanering och dess fördelar kan ladda ner vårt allmänna Produktblad om klottersanering. För att få mer fördjupad information om de tjänster vi erbjuder kan du gå till respektive tjänst på vår hemsida.

Vill du få en överblick av alla våra produktblad och broschyrer, gå till sidan nedladdning av filer.

Klotterkonsulten Broschyr.
Klotterkonsulten produktblad klottersanering.