020-364040 [email protected]

Klotterkonsulten AKS i Värmland har utfört klottersanering i Årjäng.

Årjängs stolthet, ”Trollet” hade utsatts för skadegörelse iform av klotter.

Lite fakta om det nedklottrade trollet

Trollet föddes 27 maj 1972. Det skapades efter en modell av konstnär Erik Hermansson, Bålsta (1903-1976). Erik var också illustratör i Tore Skogmans bok Årjängstroll. Träarbetet är utfört av Gunnar Andersson. Idén till skapandet av trollet togs av bl.a. Start-68, en förening som arbetade för ungdomsverksamheten i Nordmarken.

Tore Skogmans saga och skiva ”Årjängstroll” hade kommit ut i december 1971 och idén om ett troll som offentlig utsmyckning var kläckt.

Sommaren 1972 stod Årjängstrollet färdigt och dess självklara placering var på torget där det fungerar som samlingsplats för underhållning och lek.

Trollet är 8 meter högt och har 3,5 meter i skonummer. Troligtvis är Årjängstrollet Sveriges största troll. Trollet har även varit ute på turné i Sverige bl.a. till Stockholm och Göteborg.

Tyvärr hade någon klottrat på symbolen för kommunen, Bert från Klotterkonsuklten AKS i Värmland rykte ut för att återställa trollet till sitt osminkade utseende. Trollet som är gjort av glasfiber och har orginalfärgen från när det var nytt kräver stor kunskap och försiktigthet vid klottersanering.

Som ni kan se på bilderna så blev resultatet fint och vi hoppas att klottrarna nu låter trollet vara ifred.

klottersanering årjäng

klottersanering Värmland

Behov av klottersanering i Årjäng?

Fram till nu har det varit lite besvärligt om man råkat ut för klotter i de mindre värmlandsorterna, det har inte funnits några yrkesskickliga klottersanerare att tillgå. Klotterkonsulten AKS, Sveriges enda rikstäckande klottersaneringskedja etablerades i Karlstad 2016, så nu finns hjälpen nära om olyckan skulle vara framme.

Har du råkat ut för klotter och behöver klottersanering, ring gärna Bert på telefon 0705-151672 eller maila honom på [email protected]. Du kan också ringa 020-364040 dygnet runt.

Om du vill läsa mera om olika typer av klottersanering så kan du följa den här länken klottersanering