020-364040 [email protected]

Som vi ofta skriver om från vårt avlånga land – ingen ort slipper klotterproblemet.

I dagens Ystads Allehanda kan man läsa om klottervågen som drabbat den lilla orten Tomelilla.

Här hittar du artikeln i tidningen.

Klottrare har farit fram med sin tråkiga verksamhet, det har klottrats mot politiker och så har de förstört en fin lekplats också.

På senare tid har det klottrats på flera ställen runt om i Tomelilla. En obehaglig text riktad mot politiker har klottrats på en vägg mitt emot fritidsgården Soffta, och båten på den nya lekplatsen i stadsparken fick saneras i förra veckan, en dyr kostnad för kommunen.

Skadegörelse i form av klotter är dyrt för skattebetalare och fastighetsägare. Nyligen vandaliserades båten i den nya lekplatsen i stadsparken så pass mycket att det inte räckte med den vanliga saneringen. Färgen satt så hårt att man också måste slipa träplankorna på vissa ställen.

Nya båten i stadsparken måste slipas för att få bort färgen.

– Vi har nu haft ute klottersanerare. De fick dock inte bort allt utan även en slipning från vår sida kommer krävas innan båten är helt fri från klotter. Jag kan inte i nuläget säga vad just denna klotterinsatsen kommer att kosta men det är mycket pengar som läggs årligen på denna typ av skadegörelse, meddelar Johanna Nilsson, driftchef på samhällsbyggnadsenheten.

På väggen mitt emot Soffta handlar det om antisemitiskt klotter med hat riktat mot politiker. Texten ”Svenska politiker är zionistägda och måste följa sina härskare” är minst sagt obehaglig tycker Inger Åbonde (S) och kommunpolis Malin Sjöblom säger att den målades dit för 2-3 veckor sedan.

– Men vad jag vet är det enda stället där den här typen av budskap har klottrats i Tomelilla, säger Malin Sjöblom.

Klotterkonsulten AKS ® är Sveriges ledande företag inom klottersanering, förebyggande klotterskydd och försäkringar mot klotter. Vi är rikstäckande och skräddarsyr våra tjänster så att din fastighet alltid får rätt lösning och att du alltid får rätt pris. När du anlitar oss får du hjälp snabbt, enkelt och kostnadseffektivt.