020-364040 [email protected]

Att en klottersanerare tar bort klotter har ni säkert redan förstått, men hur det är att jobba med det är ni säkert nyfikna på. Nedan berättar en av våra klottersanerare i Stockholm om sina upplevelser och erfarenheter.

Namn: Michael ”Scheele” Scheele
Ålder: 29 år
Boende: Lägenhet i Bro / Kungsängen
Familj: Sambo med Cilla och en liten son Liam
År i yrket: 2år

Hej Michael! Hur kommer det sig att du går under smeknamnet ”Scheele”? Var det något fel med Michael?
– Ha ha nä men vi har så många Michael på jobbet så det blev nog enklare med ”Scheele”

Vad arbetade du med innan du blev en av Stockholms klottersanerare hos Klotterkonsulten AKS?
– Jag har arbetat länge inom flyttbranschen.

Hur kommer det sig att du bytte arbete?
– Dels så kände jag att det var dags att prova något nytt i livet och när jag hörde talas om Klotterkonsulten så tyckte jag att det verkade jätteintressant. Dels så är flyttbranschen en svår bransch med många osäkra anställningar och osäkra arbetsförhållanden. När jag fick jobbet som klottersanerare på Klotterkonsulten så blev jag jätteglad, det var många som sökte.

Vad är det bästa med jobbet som klottersanerare i Stockholm tycker du?
– Jobbet som klottersanerare är mycket fritt, vi samlas på morgonen vid kontoret i Kallhäll och har en gemensam fika. Arbetsledarna går igenom de uppdrag som skall utföras under dagen och fördelar ut dem. Sedan tar man sin saneringsbuss och åker ut till sina uppdrag och sköter sig själv.

Var det svårt att lära sig klottersanering?
– Ja, jag är inte fullärd efter två år i yrket, det är många olika parametrar som man ska ta hänsyn till. Då är det bra att det finns så lång erfarenhet i företaget i övrigt och att vi alltid kan få support. Jag tror faktisk att man aldrig blir färdigutbildad som klottersanerare, man blir bara mera erfaren. Det gäller att behålla nyfikenheten. Sedan håller företaget utbildningar flera gånger varje år där vi får lära oss mera och dela med oss av våra erfarenheter.

Så Scheele, finns det något som är mindre bra med att arbeta som klottersanerare?
– Ja, man blir ledsen när ”buset” medvetet har förstört fina fasader eller kanske till och med kulturfastigheter. Ibland går det helt enkelt inte att rädda en yta oavsett hur duktiga vi är, då känns det lite vemodigt. Sedan är Stockholmstrafiken periodvis jobbig när man hamnar i köerna.

Hur är det att arbeta på Klotterkonsulten AKS?
– Det är djäkligt roligt att arbeta på företaget. Det är högt i tak och många skratt under en dag. Det är ett bra team. Sedan är det ett företag som bryr sig mycket om oss som anställda och är måna om att personalen ska arbeta säkert och tryggt. Det är också bra att vi får möjlighet till vidareutveckling och utbildning inom företaget.

Vad gör du om fem år?
– Jag hoppas att jag kan arbeta kvar inom företaget och har blivit ännu mera duktig inom saneringsteknik, kanske arbetar jag inom en arbetsledande befattning och får lära andra att göra Sveriges bästa klottersaneringar.

Avslutningsvis, är det något du vill tillägga?
– Ja jag vill passa på att förmedla att Benfica (fotbollslaget) är bäst!:)

Behöver du hjälp med klottersanering? Kontakta några av våra sanerare här!