020-364040 [email protected]

Förra veckan var vår saneringstekniker Gunnar Osbeck ute i Stockholmsnatten och gjorde omvänd graffiti med Sony Music. Detta gjordes i en promotion för artisten Promoe, mot släppet av en ny skiva.

Ni kan följa promoedvsg på Instagram eller Promoe på Facebook

omvänd graffiti på stockholms gator

Omvänd graffiti

Metoden innebär att man rengör en yta för att få fram ett budskap. Eftersom graffiti ofta är förknippat med skadegörelse kallas det ibland för reserved graffiti, green graffiti, clean tagging eller clean art. Det är allt fler konstnärer som har arbetat med metoden de senaste åren men egentligen är tekniken inte något nytt. Kända konstnärer som har använt sig av omvänd graffiti är den franske graffitimålaren Zevs och den brasilianske målaren Alexandre Orion. Verken är ofta väldigt effektiva och slagkraftiga.

Nedan finns en video om green graffiti:

Är du också intresserad av omvänd graffiti? Kontakta oss så berättar vi mer!