Färgen hade knappt torkat när personalen anlände på fredagsmorgonen. De möttes av att ena kortsidan av Kulturhuset inte såg så rolig ut. Någon eller några hade roat sig med att klottra i alla möjliga färger på fönster, dörrar och fasad. Färgburkarna låg slängda i ett buskage i närheten.

– Det är bara så otroligt tråkigt och onödigt. Jag uppskattar verkligen kreativitet, men inte på det här sättet. Färgen på fönstren kan vi tvätta bort, men på fasaden måste en expert analysera vilken sorts färg det är innan vi kan behandla väggen och få bort färgen. Det kostar tid och skattebetalarnas pengar, berättar Mårten Hafström.

Händelsen är polisanmäld.

– Normalt sett handlar det om böter vid klotter. Sedan kan det bli fråga om höga ersättningsanspråk från den drabbade parten. Är den skyldige under 18 år, så kan föräldrarna få stå för den kostnaden, säger Mattias Grenestam, vid polisen i Finspång.

Mårten Hafström upprepar sin uppmaning:

– Kreativa människor är det bästa jag vet. Alla är välkomna att höra av sig till mig så ordnar vi något på laglig väg, säger han.

Länk till artikeln här