020-364040 [email protected]

Stärkelsebaserat klotterskydd

Stärkelsebaserat klotterskydd AKS 760

Klotterskyddet AKS 760 är ett klotterskydd som baseras på stärkelse från växtriket. Klotterskyddet passar extra bra att använda på porösa fasadmaterial som är känsliga för slitage och som behöver ett diffusionsöppet skydd.

Fördelar med AKS 760

  • Kan andas, är diffusionsöppet
  • Ger skonsam sanering
  • Reversibelt, det går att ta bort
  • Effektivt mot klotter
  • Miljövänligt
  • Gör framtida saneringar billigare och skonsammare.

Klotterskydd AKS 760 bildar en transparent hinna av en speciell växtbaserad stärkelse på ytan som skyddas. Hinnan är transparent och kan vanligtvis inte ses med blotta ögat. När klotter sedan skall saneras så blöts ytan med hetvatten och skyddet sväller. När skyddet sväller så blir det mjukt och lyfter klottret från ytan som sedan lätt kan tvättas bort.

Stärkelsebaserat klotterskydd vid väg.

Svårt att veta vilket klotterskydd som är lämpligt?

Stärkelsebaserat klotterskydd – en fördjupning

N

Låt oss gärna hjälpa dig att hitta ett bra skydd för dina behov!

Olika klotterskydd för olika behov och förutsättningar

För att klara av att klotterskydda alla olika typer av underlag så behöver vi ha flera olika produkter att tillgå, med denna insikt så har vi arbetat fram klotterskyddsystemet AKS 760 – ett för Sverige nytt typ av skydd som fungerar lite annorlunda än det traditionella vaxbasrade klotterskyddet som är vanligast.
Stärkelsebaserat klotterskydd fungerar lite annorlunda än vaxskyddet. Det stärkelsebaserade klotterskyddet appliceras på underlaget som skall skyddas och skapar där en osynlig hinna som skyddar underlagsmaterialet. När klottraren kommer och utför sin skadegörelse så fastnar klottret i utsidan av klotterskyddet utan att komma i kontakt med underlaget. När saneringsteknikern sedan kommer till arbetsplatsen så används hetvatten som sprutas på den skyddade ytan som sväller av vattnet, i samband med att skyddet sväller så blir det också mjukt och lätt att tvätta av. Efter utförd sanering så appliceras nya lager av klotterskydd på det sanerade området.

Ett klotterskydd som tillåter underlaget att andas!

Det stärkelsebaserade klotterskyddet är diffusionsöppet – det innebär att vatten kan passera i ångfas genom skyddet och tillåter alltså underlaget att andas. Det är viktigt när man arbetar med skyddsbeläggningar att man inte orsakar andra problem istället. Även om det är diffusionsöppet så är det alltså ett mycket bra skydd mot klotterattacker.
Reversibelt, klotterskyddet kan tvättas bort vid framtida ommålnings eller renoveringsarbete. Klotterskydd fungerar lika bra för alla typer av färg, därför är det viktigt att exempelvis fasader kan befrias från sitt klotterskydd vid framtida förbättringsarbeten. Klotterskyddet AKS 760 kan tas bort från ett skyddat underlag.
Vi använder framför allt det stärkelsebaserade klotterskyddet på sugande porösa underlag som är känsliga för slitage.
Fasad med stärkelsebaserat klotterskydd som andas.

Effektivt mot klotter – den främsta funktionen hos ett klotterskydd

Klotterskyddets främsta funktion är naturligtvis att skydda mot klotter och att underlätta framtida klottersanering. De klotterskydd som vi på Klotterkonsulten AKS  använder är noga utprovade av oss för att vara riktigt bra för sitt syfte!
Ingen kan garantera att man aldrig kommer att få klotter som inte kan tas bort utan skador på underlaget, trotts att man använt klotterskydd. Det finns många olika produkter på marknaden och många olika företag som erbjuder sina tjänster, när du skall skydda dig mot klotter så vill vi gärna uppmana dig att vara misstänksam och kontrollera den aktör du tänker använda.
Ställ gärna frågor och om du vill så ring oss gärna, vi har arbetat med klotterskydd sedan 1999 och kan mycket. Hos oss är goda råd och tips alltid gratis.

Miljövänligt

Det stärkelsebaserade klotterskyddet är mycket miljövänligt och innehåller inga farliga ingående beståndsdelar, det kan vara skönt för dig att veta!

Klotterskydd ger billigare klottersanering

En annan fördel för dig med att få klotterskydd applicerat är att framtida klottersaneringar inte bara kommer att ge dig bättre kvalitet och mindre slitage på underlaget, det ger också billigare saneringar. Klotterskyddad yta går betydligt snabbare att klottersanera i jämförelse med ickeskyddad yta.

Ring oss gärna om du vill ha råd och tips om hur du på bästa sätt kan skydda dig mot klotter. Du kan även maila oss via formuläret.

Kontaktuppgifter till huvudkontoret i Stockholm:

Telefon: 020-364040 Fax: 08-364727 E-post: [email protected] Besöks/leveransadress: Kaminvägen 2, 176 77 Järfälla Postadress: Vinstavägen 21, 163 54 Spånga

Kontakta oss

9 + 10 =