Klottersanering i Kalmar Län


Vi ser till att dina fastigheter och objekt signalerar det som du vill förmedla. Våra metoder är välbeprövade, effektiva och säkra, vilket skyddar dig mot kostsamma bieffekter.

När du anlitar oss kan du känna dig helt trygg med att klottret tas bort på rätt sätt och att vi gör allt vi kan för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Vi på Klotterkonsulten AKS håller oss ständigt uppdaterade och arbetar med den senaste tekniken för att leva upp till dagens krav på både miljö och utförande. Med dina önskemål i fokus samt ett genuint intresse för det vi gör kan du alltid förvänta dig ett smidigt samarbete och resultat som du blir nöjd med.

Inför en klottersanering


Kunskap skyddar ditt objekt vid sanering. Varje enskild klottersanering bör starta med en noggrann analys av situationen och eventuella risker i syfte att fatta rätt beslut om vilken metod som skall användas. 

Ditt objekt är unikt och kräver ofta skräddarsydd behandling. Vi anpassar därför varje projekt till dina önskemål och underlagets egenskaper.

Vilken metod vi använder beror på hur just ditt objekt eller fastighet ser ut. Vi tar bort klotter med alla tekniker som finns på marknaden, både kemisk och mekanisk klottersanering.

Våra metoder


Traditionell klottersanering
(kemisk klottersanering)

Kemisk klottersanering är förmodligen den metoden som du oftast sett klottersanerare utföra. Med denna metod innebär det att klottret går att spola bort med hjälp av olika klotterborttagare.

Det kan låta miljöfarligt med kemisk klottersanering, det är det faktiskt inte. Produkterna som används av oss på Klotterkonsulten vid kemisk klottersanering är fullständigt miljöanpassade och biologiskt nedbrytbara.

Vi använder endast leverantörer som står under kemikalieinspektionens kontroll och som har en miljö- och kvalitetspolicy som ansluter till vår egen.

Miljövänliga saneringsmetoder ställer lite mera krav på utföraren men är faktiskt effektivare och skonsammare mot underlaget än de gamla miljöskadliga medlen.

Fördelar med traditionell klottersanering:

 • Skonsamt mot underlaget (rätt utfört)
 • Det är billigt
 • Det är miljövänligt
 • Kan ta bort skuggor djupt ur underlaget

Att tänka på:

 • Svårt att utföra vid stark kyla
 • Kan lukta en del

Mekanisk klottersanering
(blästring av klotter)

Mekanisk klottersanering innebär framförallt borttagning av klotter med hjälp av blästring. För att få minsta möjliga slitage på underlaget använder vi specialtillverkade blästrar.

För snabb och grov avverkning använder vi traditionella torr – och våt blästrar. Beroende på vad som skall tas bort samt typ av underlag så kan blästring vara det bästa.

Innan klottersaneringen görs en analys som talar om vilken metod som är lämpligast.

Vi har lagt stor vikt vid att införskaffa maskinell utrustning och utbildning till våra sanerare som tillåter oss att utföra blästring. Därför kan vi alltid erbjuda kunden den lämpligaste lösningen för uppdraget.

Fördelar med mekanisk klottersanering:

 • Snabb sanering
 • Effektivt - klottret försvinner alltid
 • Det är miljövänligt

Att tänka på:

 • Högre slitage på underlaget
 • Högre startavgift
 • Oljud - blästring låter högt

Klottersanera alltid så fort som möjligt


Billigare och bättre:

Det är lättare att ta bort klotter ju fortare man agerar. Tillåts klotter sitta kvar länge så ökar risken att det inte går att få bort helt och hållet. En snabb sanering innebär därför lägre kostnader och bättre resultat.

Klotter sänder fel signaler: 

Uppmärksamhet är klottrarens mål. Att synas. Att visa att just han eller hon gjort sin tagg eller målning på din egendom. Klotter föder också mera klotter och skapar otrygghet samt att det ger intrycket av förslumning i området. 

Klottraren ger upp om du agerar snabbt:

I dagsläget så kan klotterfärg sällan stjälas utan klottrarna måste köpa sina färger. Det betyder att det kostar pengar för dem att anskaffa färgen, om klottret försvinner direkt så minskar motivationen att klottra. När få hinner se vad som klottrats så minskar helt enkelt motivationen att komma tillbaka.

Hej, Tommy här!

Trevligt att råkas! Jag är din kontaktperson i Kalmar Län. Vill du komma i kontakt med oss på Klotterkonsulten AKS så kan du höra av dig direkt till mig när som helst. 

Du kan naturligtvis även använda något av våra kontaktformulär så hör jag, eller någon av mina medarbetare av sig så fort som möjligt. 

Undrar du över något eller bara vill ha lite goda råd och tips kring din situation så är du alltid varmt välkommen att kontakta oss. Självklart är det helt kostnadsfritt och förutsättningslöst.

Mig når du direkt på:
Tel: 0730-62 69 86
E-post: [email protected]

Mvh, Tommy Johansson

Klotterskydd


Vill du förbättra dina chanser att få bort klottret helt och hållet så är det en bra idé om du låter oss klotterskydda känsliga ytor. På så vis blir det lättare att ta bort klottret och resultatet blir ännu bättre.

Vi arbetar med ett flertal olika varianter av klotterskydd beroende på underlag.

Är du nyfiken på hur klotterskydd fungerar? Tveka inte att höra av dig till oss så förklarar vi hur allt går till.

Klotterförsäkring


Med vår klotterförsäkring behöver du aldrig mer oroa dig över klotter. Vi har utvecklat två olika lösningar som täcker de flesta behov. Naturligtvis kan vi även skräddarsy en lösning baserat på just dina önskemål.

Klotterförsäkring Ansvar

Vi tar över kampen mot klottret och patrullerar din fastighet med jämna intervaller. När vi hittar klotter på din fastighet sanerar vi det till löpande räkning. Med denna metod kan du vara säker på att klottret försvinner med de intervaller du själv väljer. Du har även full kontroll eftersom du kan få rapport före- eller efter saneringen utförs.

Klotterförsäkring Trygg

När din försäkrade fastighet drabbats av klotter kontaktar du oss. Vi sanerar klottret inom 36 timmar, helt utan extra kostnader och självrisker.

Kontakta oss


Hör av dig redan idag och bli av med klottret snabbt och effektivt.

Varmt välkommen att kontakta oss via formuläret eller:

Växel: 020-36 40 40
E-post: [email protected] 

  Den här sidan skyddas av reCAPTCHA spamskydd. Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.

  Webbproduktion KoBoToLo