020-364040 [email protected]

För 50år sedan skrev Astrid Lindgren om den busiga pojken Emil i Lönneberga som gjorde hyss

Tyvärr är det inte så oskyldigt idag som att klotter är ett hyss av ungdomar, ofta är det utstuderat och planerad skadegörelse, om än kanske med ett inslag av tillfällighetsbrott när möjligheten ges.

Allvarligt talat, hur många går omkring i vårt samhälle bärande på färgburkar och spritpennor?. Nä, det gör man inte om inte man tänkte använda färgen till något.

En härva nystas just nu upp där flera personer i 40 års åldern misstänks för skadegörelse för många, många miljoner. Personerna är kända i klotter-miljön, många ser säkert upp till dem och har dem som förebild.

Hur kunde det bli såhär?, den som har svaret och lösningen på det stora problemet blir hjälte.

Här kommer några saker du kan göra för att undvika problem med klotter.

Fem snabba tips mot klotter från Kristian

  1. Snabb sanering minskar klottrarens motivation, syns inte budskapet så är det förgäves för klottraren.
  2. Gör det obekvämt att klottra, öka risken för upptäckt med belysning om möjligt, bygg spaljéer så att det inte finns stora jämna ytor, plantera taggbuskar.
  3. Förebygg skadan med hjälp av ett anpassat klotterskydd. Det är bättre att förekomma än att förekommas.
  4. Motverka varje försök från kommunen att sätta upp lagliga grafittiplank(väggar. Det drar till sig ökad skadegörelse i närområdet och förhindrar polisens arbete.
  5. Samverka med andra fastighetsägare, rena fräscha områden drabbas mindre av klotter. Om grannhuset är klottrat så ökar risken för dig också.
Klotter på sitt hus gör ingen glad, här en nedklottrad port med stort kulturhistoriskt värde. Som tur var kunde vår skickliga tekniker rädda den.

Tveka inte att ringa oss om du vill ha råd och tips eller om du drabbats av klotter.

Du når oss på telefon 020-364040.

Ha en trevlig helg // Team Klotterkonsulten Anti Klotter System