Nu börjar sommarlovstider och vi ger dig några bra tips för att slippa klotterproblem.
Sommartid ökar klottret avsevärt i Sverige, skolungdomarna som får vara ute senare än vanligt bidrar till ökade mängder klotter.
6 snabba enkla tips från din klottersanerare
- Gör det lätt att bli upptäckt, klottrare är fega och vill inte åka fast. Mer belysning är bra. Väl synliga ytor drabbas mindre.
- Människor i rörelse som skulle reagera på att se någon klottra är också bra, kan hundmänniskorna ta en kvällspromenad på ställen där ni har riskytor. Om det är möjligt så är det effektivt, klottraren känner ofta till området den klottrar på, om ”hen” vet att det är trafikerat och med många människor i rörelse så väljer den ett annat ställe.
- Gör det obekvämt att klottra, går det att plantera taggiga buskar längs ytan du vill freda. Taggiga buskar är effektivt.
- Undvik släta ytor om det går, kanske kan en spalje bryta ytor så att de blir mindre attraktiva att klottra på.
- Om du drabbas av klotter så se till att sanera klottret snabbt. Klottraren får köpa sin färg i dagens Sverige. Om det försvinner direkt så får klottraren inte nöjet att visa upp sitt tilltag för kompisarna.
- Klotterskydda ytor som du vet är i riskzonen och som är svåra att skydda på annat sätt. Det är alltid bättre att förekomma klottraren.
Med vänliga hälsningar från din klottersanerare på Klotterkonsulten AKS gm Kristian
Ps: Ring gärna om du vill få mera tips och råd angående klottersanering och klotterskydd, du når oss på 020-364040.