Nyheter

Hög tid att klottersanera innan vintern kommer

Vintern närmar sig och i delar av landet har snön redan kommit. När temperaturen sjunker går det inte att klottersanera. Därför är det nu hög tid att sanera klotter eller lägga klotterskydd inför vintern. Klotterkonsulten har en gedigen bakgrund inom klottersanering och få aktörer…

läs mer

Kulturhuset i Finspång nedklottrat

Kulturhuset i Finspång blev nedklottrat natten mellan torsdag och fredag skriver Norrköpings Tidningar. Kulturchefen i Finspång vill ge klottrarna någonting annat att klottrat på eftersom han älskar kreativa personer, men att få sitt eget hus nedklottrat var inte så kul tydligen.

läs mer

Klotterkonsulten har jour för klottersanering

Klotterkonsulten AKS är förmodligen det enda företaget i landet som har jour klottersanering. Idag har vi sanerat en skola i Stockholm från angrepp mot personer och från hakkors. Genom att sanera redan idag söndag så undviker skolan att elever och personal behöver se klottret.

läs mer

Drönare som övervakare

För något år sedan gick en företrädare för det statliga järnvägsbolaget i Tyskland ut med att de ville testa drönare som övervakare. Detta med anledning av att upptäcka klottrare vid järnvägsdepåerna. De obemannade flygfarkosten skulle utrustas med infraröda kameror för att identifiera graffitimålare på natten.

läs mer

Fukt på kameran räddade klottrare

En natt i augusti var det någon som klottrade på fasaden till Kalmar tingsrätt. Tingsrätten har övervakningskameror men på grund av fukt på linsen gick det inte att se klottraren. Tingsrätten försöker nu se till att kameran blir utan fukt i fortsättningen.

läs mer